Wednesday, December 7, 2011

ini cerita pasal HERO


Hero. tajuknye ringkas bukan? semudah a b c. tapi jangan sangka ianya sebuah naskhah picisan. dan jangan pernah menyangkakan naskhah ini hanye klise seperti jalan cerita drama-drama melayu yang semakin menggila.

Hero. mungkin istilah ini mengingatkan kita pada kebanyakkan cerita-cerita Rajnikanth. siapa tak kenal Hero tamil tu? tembak la sesuka hati anda tepat pada dadanya. pernah ke dia mati? ketangkasannya memang melampaui batas akal. tapi percayalah, Hero kali ini tiada unsur-unsur Rajnikanth di dalamnya. Hero ini menghanyutkan kita ke suatu dimensi :  menemukan kita dengan segelintir manusia yang sentiasa memberi kemenangan demi kebaikan dirinya dan sejagat.

Hero. merupakan karya pertama aku bersama penulis-penulis hebat yang lain. Sebuah kompilasi yang menggabungkan 5 cerita dalam sebuah buku yang mampu menjetik 'ke-hero-an' anda. Hero menampilkan :

Bozu (http://iniblogkechai.blogspot.com/) - Obligato
Brader Leplep (http://bilamentolmenyala.blogspot.com/) -  Hero Yang Paling Hero
Shahir (http://msaherr.blogspot.com/) - Dua Jalan Di Kuala Lumpur
Fikri Misti (http://fikrikacak.blogspot.com/) - Bandar Seri Korupsi
Lord Zara (http://shafaza-zara.blogspot.com/) - Nuansa Atma Adiwira

sekiranya kalian rasakan cerita aku membosankan, aku syorkan kalian bacalah 4 lagi cerita yang lain. Aku gerenti ianya mampu memuaskan dan meyakinkan kalian bahawa dengan mengeluarkan RM20 untuk membeli Hero ini bukanlah perkara sia-sia.

Aku mengaku mereka bukan calang-calang. Mereka sudah punya tapak dalam penulisan. Aku masih bertatih dalam meneroka bidang penulisan. Banyak lagi resipi yang belum aku mampu terungkai. Sememangnya aku harapkan tunjuk ajar dari mereka. Maaf sekiranya ada kekurangan dalam karya aku.


sesiapa yang bersenggang, jemputlah datang ke majlis pelancaran 5 buku baru terbitan Lejen Press di Uya Distro, ss15 Subang Jaya. sape-sape nak pre-oder Hero, jangan was-was nak klik link ni :
http://lejenpress.com/shop/hero/
Hero tak kenal jantina. Perempuan juga mampu jadi Hero!. sekian
 p/s : Takziah kepada sahabat yang aku baru kenal, Shahrul Naim (pemilik Lejen Press) yang kehilangan ibunda tercintanya, semalam. 7 Disember 2011. 6.20 petang. AlFatihah. 
 

6 semut-semut:

Hariszzz said...

hero nampak menarik! jom berkenalan dgn superheroin saya ^^

shahiryusoff said...

wow.supeheroin kau pon gempak gak.jual kt mane?

shakiila :: khaliid said...

shahir, congratz for the HERO !
i pun minat penulisan . but, peluang tak dtg lagi .
keep up the good work shahir !
mana tahu boleh jd mcm sufian abas ke .

shahiryusoff said...

thnks kila. sy sbnrnye masih baru. bnyk lagi kekurangan.

shakiila :: khaliid said...

haha. HERO too permulaan utk langkah yg lebih luas.
tulis banyak-banyak ok !

jue.nor said...

ekh~ade kila la~ahhaha