Friday, September 23, 2011

peluang beb !





Dalam kesibukan aku dengan kelas, asigment, report fyp, ujrah ptptn, aku mengada-ngada lagi nak masuk contest macam-macam. disebabkan sebelum ni aku pernah hasilkan beberapa video pendek secara amatur : Baju Raya Opah, Kerinduan Ramadhan, Kenikmatan Syawal, Aku, Kau dan Tikus dengan Kembara Rimbawan Johor.. lepas tu dapat suport dari member-member pulak, aku rasa peluang macam ni tak elok dilepaskan. rugi kata diorang. hadiah pon nampak menarik. temanya pon nampak senang..

untuk projek ni, aku dapat suport dari rumate2 aku sendiri. dorang yg volunteer jadi pelakon, dorang jugaklah yang keluarkan idea sedikit sebanyak. so progres makin mudah. setakat ni dah banyak jugak scene kitaorang shoot. insyallah dalam mase seminggu lagi siap la.

mak aku cakap, kalau dah minat sesuatu, jangan lepaskan peluang. bila dah depan mata, ambik je. time zaman study ni lah, peluang yang kita nak sangat, datang mencurah-curah. nanti kalau kita dah kerja, dah kahwin, dah ada anak, belum tentu peluang macam ni datang lagi. yang penting, confident! sekian

1 semut-semut:

~aremar~ said...

Don't you ever wish you were someone else
You were meant to be the way you are exactly
Don't you ever say you don't like the way you are
When you learn to love yourself, you'd better off by far
And I hope you always stay the same
Cuz there's nothin 'bout you I would change

I think that you sould be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside
Don't be afraid if you've got something to say
Just open up your heart and let it show you the way

Believe in yourself
Reach down inside
The love you find will set you free
Believe in yourself
You will come alive
Have faith in what you do
You'll make it through