Monday, May 16, 2011

suri rumah sepenuh mase

sekarang nih,aku curi mase sikit utk balik ke rumah sebelum ade brape je hari lagi aku buat preparation nak fly ke jepang.aku balik rumah ni dah tentulah aku nak gomol2 anak buah aku si syahmi aniq tuh.selain tuh dah tentulah aku nak jumpa family2 aku yg lain.sambil2 tu boleh la aku ngendeng2 mak aku mintak duit sikit.haha..

bila aku kt rumah ni,scare automatiknye aku akan jadi suri rumah beranak 6.nak bangun smpai 10 pagi mcm kat kolej?jgn harap.memandangkn mak, abah ngn adik aku ke sekolah, pas tuh adik2 aku pon belum cuti semester lg,jadi aku kne la ikat sanggul, pkai kain batik, jalan pon berlenggang2 buat keje rumah.mop lantai,sidai kain,sapu laman rumah,masak,pegi kedai beli lauk.dah macam anak dara sunti dah aku ni,er..kalau bukan cuti sekolah,biasenye aku dgn nenek aku je kat rumah.so,aku kenelah buat keje2 tuh sbb nenek aku dah tak larat dah...

bile sume keje2 rumah mcm kemas2 tuh da setel,barulah aku masak.aku ni taklah pro sgt dlm bab2 masak.nak kupas bawang pon terkial2,ape tah lagi nak kopek ikan bilis.biasenye aku masak ape yg ade jela yg ade dlm ice box,kalau ade ketam, aku masaklah ketam goreng.kalau ade udang,aku masaklah udang goreng,kalau ade daging,pon msak daging goreng.gampang bukan kalau semuanya bisa digoreng?haaaa
 nilah rupe udang sambal yg aku masak.
name masakan : udang masak sambal kasih ungu karmila!er.
nama masakan : kacang panjang nur kasih.er

bile masak ni aku biasenye main campak jek.asal ade rase sudah.sedap tak sedap blkg cite.tapi smpai skrg aku masih tak reti nak masak nasi.lagi2 nak sukat air tuh.slalunye aku suruh nenek aku sukatkan.penah dulu,mase aku mude2,aku masak nasi dgn banggenye utk dua kumpulan kem hutan.sukat air pon dgn muke bangge.last2 nasi keras.rase beras je lebih.semua menyumpah kt aku.haha..lepas ni,klu aku dah kawen,boleh la aku masak utk bini aku time die mengandung nnti..daaa~sekian.

2 semut-semut:

syazwani sasya said...

hahahha. masak sikit dah letak name mantop2.. addehhhh-.- kalah chef:P

shahiryusoff said...

haha..biasela tuh.berangan je lebih