Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

aku baru teringat hari ni hari guru.16 mei.patotla malam tadi adik2 aku beria2 suruh aku sampulkan hadiah hari guru die.bile aku tanye nak buat ape ngn hadiah ni,die ckp rahsia.hampeh..haha..

memandangkan dlm family aku ade 3 org guru, so aku nak ucapkan Selamat Hari Guru buat abah,mak ngn my sis..Uul.mak ngn abah aku kire otai jugak dlm bidang perguruan ni.abah lagi 2 tahun nak pencen.mak dalam 5 tahun lg.uul?die baru je jadi cikgu.lebih kurang setahun lebih.die mengajar kat sekolah kanak2 istimewa kat kuching,sarawak.yg uul ni lah mama kpd syahmi aniq..huu

bile sebut hari guru, mesti aku teringat zaman aku sekolah dulu.dulu aku tak brape ingat hadiah ape yg aku bg kat cikgu2 aku.tapi biasenye aku dah aim cikgu2 yg aku nak bg hadiah ni.antare cikgu yg aku aim :
1. guru kelas - sbb cikgu ni mcm mak2.
2. cikgu english - sbb time tu cikgu ni paling hot antare cikgu2 lain.
3.cikgu geografi - sbb aku minat gile dgn subjek ni.ingt lg bile aku dpt je result pmr,cikgu ni bg aku rm6 sbb aku dpt A dlm semua ujian die.,huu

yg lain2 cikgu tuh ade lah.kalau ade hadiah lebih,aku bg cikgu lain.hadiah pon pen je dah cukup.yg penting tu tande penghargaan aku kt cikgu tuh.dulu,zaman skolah,nak beli hadiah kat bandar pon takot2,hingus pon masih meleleh.


gmbr kat atas ni time aku form 3 kat SMKJKA Batu Pahat.ape yg warne itam tuh?er..abaikan..haha..aku tak ingtalah name cikgu aku tuh.die la guru kelas aku.kan aku dah ckp guru kelas ni biasenye mcm mak2 kite.hee..cikgu ni ajar sains.aku ingt lg time tuh,ktorg ade tanye soalan kt die dlm kelas.mase tuh ngah belajar bab sistem pembiakan lelaki.ulps!

salman : cikgu, @#$%@! yg ade kt kami ni ade tulang ke?
cikgu : ooh...erm xde tulang,tapi ade otot.
kami : oooo ye ke...patutlah...

so kpd semua cikgu2 SKSYP,SMKJKA, SMKA BP, PLKN PTH Pdg Hijau, UPM Bintulu & UPM Serdang, Selamat Hari Guru sy ucapkan kpd anad semua.terime kasih atas ilmu yg diberi.smg sentiasa diberkati sehingga ke akhirnya.amin~sekian

0 semut-semut: