Tuesday, March 22, 2011

program ronda-ronda alam semulajadi

program ni baru je abis ahad lepas (20 mac).memang best.memang seronok.memang cool.memang mantap.sejak 18hb lagi ktorang stay kat hutan simpan ayer hitam puchong,betungkus lumus buat preparation.hasilnye?terbaiiiikkkk beb!memang puas hati.program ni sebernarnye under subjek bisnes recreation & kelab rekreasi utk cari dana trip ktorang ke kemboja bulan 7 nnti..first time ktorg buat program dgn kerjasama komuniti luar.mmg ktorg target peserta dari luar pon.so,dptlah ktorg kerjasama dengan bapak2,ibu2 dan anak2 mereka Saujana Puchong 10..dah namenye program ronda2 alam semulajadi kan,so bnyk lah pendedahan ktorg buat utk dorang nih, mcm ikhtiar hidup kat dalam hutan, pendedahan tumbuhan ubatan, hidupan liar, entomologi (serangga), bird watching dan yg paling best dlm program nih, meneroka blue lagoon.kalau korg da biase hutan ayer hitam,mesti korg tau punye pasal blue lagoon.tempat mmg cantik...
malas nk ckp bnyk,layan je gmbr2 kt bawah ni ye...

tasya : yana,ape yg abg ni merepek?
yana : entahlah tasya,aku pon xphm.mcm pelik je abg ni
ish.simpang

penerangan psl serangga
seli : juliana,apsl ko pegang leher jugak?
juliana : entah,aku ikot ko jek

ma..mama..mama.adik dpt pegang kelawar!

pendedahan ikhtiar hidup kat hutan
~abg sheh,nape nasi ni boleh masak dlm buluh?
adik konfius la

peserta2 cilik kat checkpoint hidupan liar
dlm bulatan,peserta terbaik
mcm2 bende die tanye.

kanak2 ribena di check point ikhtiar hidup

salah satu hidupan liar yg berjaya ditangkap
burung hantu.name saintifik aku lupe
sila abaikan entiti2 yg berada diblkg

lepas tuh barulah dpt mandi kat blue lagoon
mak bapak pon join skali dgn galaknye
kalah anak2 mereka ;p

lepas mandi,kami ambik gmbr pon dgn senang hati!

bile dapat kerjasama dgn org luar nih,mmg best.mcm2 ragam kite nampak.dorg pon bagi kerjasama dgn baik.tu yg lg senang keje kite.so,terime kasih bapak2 ibu sp10,terime kasih dr.azlizam,dan terime kasih renjer2 ayer hitam. tak lupe terime kasih kawan2 fhr 3614.kalian mmg terbaik.good job beb!dorg mmg puji program ni.so jgn lupe program ronda2 alam semulajadi fasa dua lak ye!..sekian



kanak2 spastik























p/s : dua mlm2 turut ktorg kene 'kacau' kat ayer hitam huh!syeram!

6 semut-semut:

Afifah Ahmad said...

syoknye..:P:P

shahiryusoff said...

mmg syok.nanti yg fasa dua meh le join.

Afifah Ahmad said...

hah bila2? best tu..:)

shahiryusoff said...

akan dbgtau kmudian.bulan 4 kot ;p

~fathiah ibrahim~ said...

best nya masuk hutan!

shahiryusoff said...

meh cikyah.aku bwk ko msuk hutan.campimg skali