Friday, March 11, 2011

haraplah dia selamat

ari ni aku dpt tau berita bencana gempa bumi dan tsunami yg teruk kat pantai timur pulau honshu..secara automatiknye aku terus teringat adik aku yg stdy kat sane.cemas gak lah aku..berjalan kehulu kehilir berulang2 smpailah mak aku kol..mak aku risau gile sbb tmpt bencana tuh tmpt stdy adik aku..mak aku tanye bile kali terakhir adik aku cntc aku kt fb.sbb mak aku tak dpt cnctc die...ah sudahhh..lagilah aku gelabah.pas tuh mak aku suruh aku cntc kawan2 die kat sane lak.mane lah tau ade yg tersangkut.aku pon try cntc kt fb je sbb line phone breakdown.. pon tak dapat!..lepas tuh akak aku kol lak,die suh aku cek kt laman web wisma putra,manelah tau ade rakyat malaysia yg tekandas..laman web wisma putra lak tak dapat bukak! (oh lupe sbb line internet takde)..tak lame lepas tuh,aku dapat tau pekembangan yg akak aku dpt kol kedutaan malaysia kt sane,.kedutaan sane bgtau yg skg ni ade 7 org org malaysia tekandas kt JICA (Tokyo International Centre) termasuklah adik aku. Jadi akak aku suruh aku send msg kt fb adik aku yg die disarankan duduk diam2 kat situ. sebab JICA dlm proses hntar bantuan.klu line da ok,barulah adik aku kene hntar laporan kat kedutaan yg die da selamat..

ceritanye?
adik aku ni kononye otw nak ke korea ngn 2 org member die.winter2 sonata la katenye.ni ape yg mak aku cite la.pastuh tmpt die tuh gempa bumi,so die tekandas kt mane ntah..aku xtau name tmpt tuh.lepas tuh adik aku ngn kawan die tuh kne bawak ngn satu agensi ke JICA ni.klu ikut pekembangan terkini,adik aku masih tekandas kat sane..smpailah skrg..so,harap2lah die selamat.mak aku,abah aku,abg aku,akak aku,aku,adik2 aku ngn opah2 aku skali riso kt die...so siti,klu ko bace entri aku ni,doa bnyk2 k..klu smpai korea,aku nak kirim gula2 kapas satu k..gambate!

profil mangse :
siti radziah bte yusoff
20 tahun
status : bujang
sape yg berkenan sile hubungi sy ye

6 semut-semut:

iz said...

uhuk2..terbatuk disini..

shahiryusoff said...

er..er..minumlah ubat cap ibu dan anak

auji said...

hoi. promote pulak die. huhu. alamak shahir. bestu cane die? isk takotnyeww

shahiryusoff said...

haha..ksian die xde bf lg.aku promote la..hehe..skg da dpt bantuan.ahad ni die balik malaysia.

b i r u.CHOCOLATE said...

wow!...beliau belaja disana?...nk g korea lak tuh...OMG~....jelesnye aku...mao g gak~~~

shahiryusoff said...

haha..jimy..ko pon leh pegi sane gak.kalau ko kawen ngn anak raja.hee