Sunday, February 27, 2011

tweet.tweet.tweet!

saya.muhamad shahir bin yusoff,yg suke menggaru di waktu lapang,mengumumkan bahawa akaun twitter saya akan dilancarkan secara rasminye pada 28hb Februari 2011..

http://twitter.com/shahirucop

jadi tunggu ape lagi..adik,abang,akak,pak cik,mok cik,pak ngah, mak ngah..jgn segan silu folow twitter sy.10 pelanggan pertama akan dapat satu set pencuci muke tajaan dan jenama sy sendiri...hik..hik..

folow lah aku.folow lah aku.pasti anda tidak menyesal.muahaha!

sibuk.sibuk.sibuk dan sibuk

heh.lame sungguh aku tak update.tibe2 jek aku rase nak update.itupon sbb malam semalam aku mimpi Yuna dengan Lisa Surihani folow blog aku.(er..motif?)..haha.takdelah.aku agak sibuk oiii!!

1 . Malam Gemilang Putra - dinner kolej.12 Mac 2011.aku jadik floor manager (f.m) ape itu f.m anak2?f.m tuh pengurus lantai.er, lebih kuranglah.sbnarnye f.m ni antara org yg paling busy mase majlis tuh berlangsung.f.m kne pastikan majlis tuh bejalan lancar.so,tiap2 mlm akan diadakn rearsel dan aku betindak sbg 'kepalanya'...matilaaaa

2. Program K3 - Ronda-Ronda Alam Sekitar..ni prog bwh fakulti aku.ktorg kne manage prog ni utk komuniti luar kt ayer itam puchong.sbnrnye ni salah satu prog utk tampung dana utk trip ktorg ke kemboja bulan tujuh nnti..fuh!

3. Projek A - presentensen.ni yg paling penting oiii!projek final year kot!2 mac ni aku present.gilo.nsb baik slide dah siap.tnggal buat skrip.dlm b.i.klu korg nak dengar Fauziah Nawi ckp b.i,leh la tgk presentensen aku nanti.

4. Buat esei - ni untuk bapak aku.bapak aku suruh aku buat esei untuk sekolah die.utk pertandingan sekolah peringkat daerah kot.klu aku menang,dpt duit nnti..yeay!..

mcm tuh lah kronologi akitiviti aku.tak lah sebusy mane kot.tapi saje membusykn diri..haha..gedik sungguh..
eh dah pukul 2 pagila!jom tido...

Thursday, February 17, 2011

gagal!failed!

pagi jumaat ni mmg best.aman.nyaman.sejuk.tidur pun sedap jek.kate org2 tua,kalau pagi takde kelas mcm aku,tidurlah sampai pukul 11..baru dpt jodoh yg cantik mcm rosita cek wan. (ni sindiran dari mak aku je)..aku pun bangun lah kul 11 sambil mengeliat manja..pas tuh,aku tengoklah henpon.aku tersenyum lebar.peh...ade satu mesej masuk.ni mesti daripada 'si dia' yg nk wish 'good morning' baby shahir''...hek hek...rupenye tak.mesej dari member aku.die cakap markah test subjek Kebakaran Hutan aku failed!!oleh disebabkan aku lupe nk tulis no matrik kt kertas jwpn!...WTF!(Welcome to Facebook)..aku hampir terduduk,walau pd hakikatnye aku mmg duduk time tuh.aku termenung lame.tak berkelip mate aku...nak je aku jerit kenapa!kenapa!kenapa!..sambil buat gaya org berlakon teater..adui..teruknye markah test 1 aku.klu mcm ni,mcm ne la aku nk dpt dean list sem ni.mmg pengajaran sungguh.disebabkn kecuaian,kte boleh jd gagal...nanti aku nk jmp lecturer aku tuh.aku try buat sebak2 depan die.nak lagi teruk lepas sebak2 tuh,aku try buat2 pitam lak..mane la tau menjadi effect dramatik aku tuh...

disebabkan aku ngah kecewa,aku kene layan lagu Cinta Gila nyanyian Ramlah Ram berulang2 kali.ape nk jadi,jadila.Ramlah Ram the best!..

Saturday, February 12, 2011

be strong afie!

malam ni aku dikejutkan dgn berita pemergian ayahanda tercinta kpd kawan baik aku sendiri, Nor Afiedatul Akmal disebabkan penyakit lemah jantung....yg lebih menyedihkan die turut kehilangan bonda kesayangannya kira2 5 tahun dulu.jadi skrg ni die kehilangan sorg lagi insan yg tersyg..

Nor Afiedatul Akmal Yusof

smoga die terus tabah menjalani kehidupan bersama kakaknye tercinta.Al-Fatihah kpd arwah,smg rohnya sentiasa dicucuri rahmat hendakNya...amin

p/s : off to pagoh today.misi bantuan banjir.mesti best!

jerawat oh jerawat!

hari nie hari sabtu.hari yg mcm biase2 jek sebelum ni.kalau dah namenye cuti,mmg wajib bangun tido pukul 12.bagun2 jek aku terus pegang2 pipi aku.perghhhh!!kasarnye permukaan kulit aku.bukan setakat sentuh jek,aku siap korek2,kopek2 bintik kecik kat muke ni.punye la buruk tabiat aku.lepas dah darah2 muke aku,aku pun duduk sambil temenung...hermm,alangkah baiknye kalau kulit muke licin macam aaron aziz ke,jay chou ke,andy lau..takpun mcm member aku sendiri.amirul.aku pun tgk cermin.belek2 muke mcm model iklan fair&lovely yg tgh sedih sbb nak pegi ujibakat nyanyian kononnye...

 ni la amirul.licin kan kulit muke die?bukan edit k.


lame gak aku lepak depan cermin.pas tuh tibe2 aku tergerak nak pg buat facial muke.mane la tau menjadi.kate org,time mude2 ni la kite cantikkan diri kite.nanti da tua dah takde org yg nak.aku pon pg mines ngn syapik.smpai je mines aku terus serbu kedai kecantikan dermalogica.punyela belagak aku masuk2 terus tanye kt org tuh harga buat facial bape ringgit.

mr.dol : antie,buat facial bape ringgit ha?
ah soi : sape mau buat lo?u ka?kawan u?
mr.dol : mestila sy antie.aiyoooo ~smbil buat isyarat gosok2 pipi aku
ah soi : sy gurau je ma...sy mmg dah agak u yg buat punye.mau test saja.klu mau buat kt sini,minimum pon rm98.tuh pun tak masuk ubat2 lagi.tapi sy tgk muke u,banyak teruk maaaa.mmg teruk.dasyat.klu muke u ni,paling kurang pon u kne byar rm198.buat oxygen treatment punye..
mr.dol :  er...k la antie.sy pegi dulu.babai.tata!

aku pun blah dari.tak sanggup tgk muke antie tuh lame2.aku pon pg kdai lain.kdai lain lg mahal,tauke kdai tuh pas tgk muke aku je trus ltak harga rm100 lebih.sbb treatment utk aku baekkkkk punye.tgk jenis kecacatan.haha..adui,klu da tgk potensi jerawat aku teruk mcm ni pas tuh harge beratus2 bilenye aku nk buat facial.tggu aku da kaye ckit kot...

punyela aku stress,aku ngn capik pon g tgk wayang.cite SINI ADA HANTU.nak ilangkan stres punye pasal.cite ape2 je pon ktorg layan.haha



boleh tahan la cite ni.lawak.seram ade.tak sia2 aku beli tiket,kami balik kolej pon dgn senang hati!!facial muke?lain kali kot!haha

Saturday, February 5, 2011

terima kasih.thank you.

hari tuh aku jenguk2 la tempat keja kawan aku si Kartini tuh.tak lain tak bukan Precint Kopitiam la.ktorg pg 5 org.lepak2.main kad.da macam meja judi pulak ktorg buat tmpt tuh.satu kopitiam hiruk pikuk.risau jugak kalau2 bos tempat tuh jeling2 tgk ktorg.yang si Kartini pun sampai herot2 mulut die bg isyarat suruh diam.

tengah syok2 main kad tuh,tibe2 bos kopitiam tuh dtg.bawak dua pinggan cucur pisang.rupe2nye abg tuh belanja aku dgn ayie!mmbr2 aku yg lain pun tepinga2.dorg ingat aku ade skandal dgn abg tuh.lawak betol.anyway, first time aku makan cucur cecah susu pekat manis.mmg sedap weh!pas nih aku nak suruh nenek aku try kat rumah.sbb nenek aku suke makan cucur pisang

kpd abg tu, terime kasih banyak2.thank you.arigatou.tocehh...insyaallah sy dtg lg tmpt abg.boleh la jmp Kartini!haha