Friday, November 26, 2010

kisah ibu dan anak lelakinya

argghhh...brodbnd aku makin slow.ni sume adik aku punye psl..tgk vid bnyk sgt.
mcm mane pun rintangan yg dtg,aku ttp update blog.aku mmg sorg yg gigih! :)..haha
berbalik pd topik kt atas tu,aku nk cite skit kisah antara aku ngn mak aku..mari kite saksikan!

pada satu malam yg indah,aku leka bemain tepuk amai-amai dgn adik2ku yg belagak comel.lepas kami main tepuk amai2,kami pun lari ke kebun blkg rumah main nyorok-nyorok pulak.lepas tu aku tedengar suare mak memanggil nama aku.aku dgn adik2ku pun begegas masuk dlm rumah dan sambung balik main tepuk amai-amai dpn mak.

mak : shahir, kau ade makwe ke?
aku tersentak.dgn pantasnye aku menjawab
aku : ade mak.tapi dulu.mase kt bintulu.
mak : wah!tak bgtau mak pun.org mane?mak die keje ape?
mak tnye bertalu2.dgn pantasnye lagi aku menjawab
aku : org segamat mak.mak die keje kerani kot.
mak : abis tu nape clash?
aku : cinta kami jarak jauh mak.
mata aku mula berkaca.
mak : oh.mak paham.takpe,jodoh takkan kemana.
mak aku pun tersenyum lalu ke dapur untuk membuat juadah minum malam.

kami pun terus main tepuk amai-amai smpai ke subuh.

mcm tu lah kisahnya.aku pun tak tau nape mak aku tibe2 tanye soalan mcm tu.maybe la,die perhatikan aku spnjg cuti ni aku jarang pegang hp.ye la biasenye org yg bekapel ni akan begayut 24 jam walaupun dpn mak die sndiri.klu tak begayut pun,hp tu tak behenti2 bunyik tanda msg masuk.lgpun sbelum ni aku tak penah cite kt mak aku psl mane2 org yg aku bekenan...tp lain citenye klu kisah mcm ni tejadi :

mak : shahir, kau ade makwe ke?
aku : makwe takde mak,tp pakwe ade..

cnfrm mak aku pengsan.hahaha..
kisah aku kapel time aku stdy kt bintulu tu mmg betul.si die junior aku.tp jodoh tak kesampaian la katekan,lgpun die skg da berbahagia dgn org len.kpd mak,sabarla mak ye.kalau dah ade jodoh tu takkan ke mana.lgpon skrg kn ramai artis2 yg lebih kurang sebaya dgn saya mak,mcm Tiz Zaqyah, Liyana Jasmay, Lisa Surihani, takpun Nora Danish.manela tau dorg ni ade potensi jd menantu mak.hikhikhik..

sbnrnye aku ni ade darah india sblh mak aku.tak caya kn?

p/s : jalan cite kt atas diubahsuai mengikut mood pembace..;)

0 semut-semut: