Saturday, November 13, 2010

IB?memang wow!


ok fine.maybe aku salah sorg rakyat mesia yang jakun bile masuk istana budaya nie.yelah IB ni pun dah 12 tahun dibina dan aku pun baru waktu skrg ni dapat peluang msuk IB, mane taknye, IB merupakn panggung pertama kt asia yang mempunyai mekanisme pentas tercanggih untuk pementasan teater!tu yang membuatkn IB sebagai salah satu pentas teater yang berprestij dunia..

nape aku kagum dengan IB ni?
1. Pergerakan pentas yang canggih dan sesuai dengan jalan cite yang dipaparkan.
2. Sistem audio yang mantop!
3. Reka bentuk luar dan dalam yang cantik dan unik.
4. Etika pemakaian pon diambik kira berdasarkn kesesuaian cite yang kita nak tengok tu.
5. Toilet die bersih wehh!
6. Sistem kawalan mase teater berlangsung pon ketat. Jangan sesekali bukak hp atau kamera!

Pasal harga, paling murah yang orang mcm aku boleh dapat rm33.dapatlah aku duduk kat tingkat atas sekali,kalau nak tengok pentas confirm kene berdiri.
Paling mahal rm150 kot.yang tu korang dapat tengok lubang idung pelakon.betul2 kat depan pentas.

cite yang aku da tengok :

elly mazlein belakon memang mantop!lagi2 time die nyanyi lagu sri mersing.
rse nak nanges wehh

cite ni aku masuk kul 8.30mlm,kuar kul 1 pagi.dasat tak?

so, bagi korang yang belum masuk IB ni, aku syorkan rajin2 lah bukak laman web IB, cari cite yang korang nak tengok n beli tiket. Beli yang rm33 pun jadilah. cnfrm korang puas tengok.yang tak minat tengok teater pun, korang leh jadi minat. kalau bagi aku, aku memang minat tengok teater, so aku tak kisah kuarkan duit nak beli tiket msuk IB ni.(plg murah la)..haha

sape lagi yang nak menyokong industri kebudayaan negara kalau bukan kita sendiri?
coming soon aku nak tengok :

natrah 2. 25 november - 2 dis.

p/s : nak pegi tapi transpot?

0 semut-semut: